Srbijica

ultra-disidentski blog


12.01.2017.

com.pogan com.prijatelji


"Onog momenta kada vas je moje dete slušalo iz kupatila dok ste mi uručivali poziv...pa rat prijatelji! Rat! Nema nazad!"  (Jelena Macic via Twitter)


Neki bi i da budu disidenti i da im deca ne budu izlozena traumama.

I ja bih i da budem disident i da mi deca ne budu izlozena traumama.

Zato nemam decu.

p.s.

"Rat prijatelji!" (sic). Volim ironiju,  i cesto joj pribegavam, al' da pogan u uniformama nazovem prijateljima... ako je i za ironiju mnogo je. Sa druge strane, Macicku, kako vidim, para-drzava prevaspitava na finjaka, sve po bontonu i protokolu, urucivanje poziva i te fore (desetine 'iljada pratilaca na drustvenim mrezama ipak nisu za potcenjivanje), kod mene, anonimne i na drustvenim mrezama neeksponirane, to je bilo vise u stilu 48-e i crnih koznih mantila: pristignu nakon zalasaka sunca (da ne gledaju komsije), u'vate pod misku i odvuku u mrak. A taj mrak, to nije bilo kakav mrak. To je mrak koji iz'eda ljude ("'De je Nour*?Sta je s njom" "Ma, talasala nesto, pa je poj'o mrak..."). Kad se uzme u obzir ta razlika u protokolu, i razlika u poimanju (pogan VS prijatelji) postaje razumljivija.

*Nour, arapska verzija slovenskog imena Jelena. Kuriozitet je da znaci "svetlost", te se upotrebljeno u kontekstu dobija igra reci "svetlost je pojeo mrak".


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
17710

Powered by Blogger.ba